Drømmen gik i opfyldelse!

Vores drøm gik i opfyldelse. Det er fuldstændigt surrealistisk og uvirkeligt. Det er vanvittigt og vidunderligt på samme tid. Hele følelsesregisteret kører for fulde smæk. Hvem havde troet det? Om jeg troede, at det var muligt for år tilbage da økonomien sejlede, og vi startede opsparingen op? Nej på ingen måde. Men jeg havde håbet og drømmen. Hold nu kæft, hvor er jeg pavestolt og lykkelig! Jeg er beviset på, at det kan lade sig gøre. 

For tre år siden vendte jeg vores økonomi på hovedet. Jeg hældte alle papirer, breve, e-boks ud på gulvet. Printede, samlede oplysninger, blev chokeret, ryddede op, systematiserede, lavede lister, lavede skemaer, og blev bekymret. Jeg så andre gøre det, fik blod på tanden, startede Tylakspenge og gjorde det vigtigste og noget af det mest betydningsrige for mig selv og min familie – jeg tog det første skridt og så sandheden i øjnene. På få måneder skabte jeg resultater. Resultater, der gør, at vi står, hvor vi står i dag og lige nu.

Jeg har glædet mig så ufatteligt meget til at dele det med jer. Det har været undervejs i noget tid. Vi er ikke til at skyde igennem. Vi er så stolte. Det har vi alt grund til at være. Det er min mand og jeg, der har skabt dette sammen. Ligesom vi har skabt nogle fantastiske børn og et hjem, så skaber vi nu også eventyret for vores familie. Det eventyr, som vi har drømt om så længe, og som vi ønsker at udleve i vores firkløver som familie. 

Hvordan gjorde vi det så? Ved at prioritere benhårdt og realistisk. Vi var enige om, at vi ville stadig kunne leve og ikke kun på en sten. Vi valgte at afmelde alt, hvad vi havde af sport, streaming og “nice-to-have” aftaler, som jeg kalder dem. Vores børn måtte fortsat vælge én sportsgren (det vægter vi højt). Vi startede med at få styr på økonomien og de faste udgifter, og da vi så, at vi kunne genere et overskud, vidste vi, at de penge skulle øremærkes og ikke bare stå på kontoen og dermed klattes væk, hvilket har været en af mine helt store øjenåbnere. Hver måned sker der automatiske overførsler til diverse opsparinger. Hver måned flytter jeg penge til diverse opsparinger for at have til alt tænkeligt uforudset samt for at undgå, at jeg klatter pengene væk. Min store hovedregel er, at jeg skal vide, hvor alle mine penge går hen ned ned til hver eneste krone. For kun på den måde kan jeg forbedre og ændre på min økonomi. Ellers er det usynlige tal, som kan viskes ud og gemmes væk med dårlig samvittighed og endnu dårligere undskyldninger. Som var det en slankekur, hvor man siger til sig selv, “ej så mange kalorier har du da heller ikke spist i dag?”. Det hele er spist – det vil sige usynligt og pist borte, og det er det samme med pengene. Faktisk har min økonomiske rejse også givet “afkast” på minus 7 kilo på sidebenene. For jeg har droppet blandt andet Starbucks kaffe og i stedet begyndt at smøre madpakke. Bare den handling var cirka 20.000 kroner om året. I am not kidding you!

Hvis nogen klattede med penge var det mig! På det første år sparede vi 120.000 kroner på privatforbruget. Ja, det er den ubarmhjertige sandhed. Ja, altså vel og mærket af de penge vi havde/har til rådighed, når alt er betalt. Dem brugte vi nu i stedet på at nedskrive lån og begynde at spare op som aldrig før. For første gang skabte vi overskud hver måned i stedet for nulvækst eller overforbrug. Bare på få måneder hvor mine penge voksede, blev jeg helt høj af at kunne se, at mine penge ikke fossede ud af kontoen og i stedet blev flere og flere.

Nu står vi med vores egen sejlbåd. Blot tre år efter. Faktisk kun efter halvandet år, da vi også lagde de første tre ugers indefrosne feriepenge ind på bådopsparingen. Vi føler os som superhelte, der sammen kan og skal erobre verden. 

Vi er især også stolte af, at vi kan vise vores børn, at drømme kan udleves og realiseres ved at prioritere og gå efter dem. Og at drømme er individuelle og ikke mindst lever i bedste velgående. Vores penge-rejse har også skabt to børn, der er bevidste om, at det faktisk kan lade sig gøre at udleve drømmen. Det håber jeg, at de tager med sig i livet. Børnene bidrager også til fællesskabet, hjælper til og skaber nærvær. Noget som vi også glæder os til at komme til at få meget mere af sammen nu, hvor eventyret for alvor begynder. 

Nogle vil måske sige, “hop nu ned fra skyen igen og vær realistisk. At have en sejlbåd, spare op og prioritere er også hårdt arbejde”. Ja, det er sandt, men jeg er overbevist om, at jeg lever “lykkeligt” til mine dages ende ved at udleve mine drømme. I eventyrene skal ridderen også slås mod drager, begive sig ud på en farlig rejse og redde prinsessen. Intet er uden store og svære beslutninger, valg og benhårdt arbejde. Vi har valgt sejlbåden og nedprioriteret flere boligforbedringer såsom nyt køkken og badeværelse til fordel for oplevelser på en gammel skude. Intet kunne gøre mig mere lykkelig. Oplevelse på oplevelse med dem, jeg elsker allermest.

Faktisk kan mit realkreditlån give mig kvalme og føle, at jeg er i lænker. Det er en anden snak, som vi tager en anden god gang.

Hvordan løb det af stablen? Jo, som sagt lavede vi en opsparing med en månedlig fast overførsel, gemte alle pengene af de tre første ugers indefrosne feriepenge og derudover alt andet overskydende beløb hver måned. Vi lavede en plan med et overordnet mål sammen med en masse delmål. Faktisk ti af slagsen for være nøjagtig. Vi meldte os ind i en sejlklub, hvor vores ældste sejlede. Vi lånte en optimistjolle, som vi istandsatte, og hvor jeg tog min jomfrusejlads i. En jomfrusejlads, hvor jeg endte i vandet og optimistjollen på hovedet. Det slog mig ikke ud. Vi sparede op til en sejljolle, hvor vi alle fire kunne sejle sammen. Vi læste et hav af bøger og så et hav af videoer. Vi fik slæbestedskort, så vi kunne benytte havnen og sejle ud derfra så ofte vi kunne for at få sejlerfaring. Vi (primært min mand) deltog i kapsejlads nogle gange på en større sejlbåd. Vi tilmeldte os duelighedsbevis (en slags grund kørekort til mindre både), hvilket vi stadig er i gang med. Vi solgte vores sejljolle igen. Så på og søgte på en masse sejlbåde indtil, at vi fandt Andrea. Andrea er nu vores egen nye skude, som skal danne rammen for vores nye kapitel, give os mere sejlerfaring og udleve en masse drømme sammen med. Here we come.

Sæt dig ned. Skriv dine drømme ned. Få styr på budgettet. Gør endelig brug af mine skemaer. Begynd at skabe drømmen. Så du kan udleve den drøm, som du netop ønsker. Jeg gjorde det. Vi gjorde det. Det kan du også. Tag dit første skridt.

DEL PÅ FACEBOOK
DEL PÅ TWITTER