OM TYLAKSPENGE

Hvordan startede det?

Jeg er kvinde, 34 år, arbejder som mentorkoordinator i en mindre privat virksomhed. Jeg er mor til to drenge, som jeg har med min mand. Vi er bor i Nordjylland på et nedlagt landbrug mellem strand, skov og sø. Jeg har længe haft ønsker og drømme om mere frihed, og jeg følte mig fastlåst.

I 2018 tog jeg en 180 graders vending og begyndte min økonomiske rejse. Jeg tror nu på, at mine drømme og mål kan gå i opfyldelse, og jeg mærker det ske dagligt. Et af mine første mål var at leve ubekymret over min økonomi. Det gør jeg idag, da jeg dagligt arbejder med at forbedre min økonomi og hele tiden sætter nye mål.

Jeg er så stolt af og glad over, hvor jeg står i dag. Jeg ved og tror på, at det også kan blive dig – det handler nemlig ikke om at tjene flere penge, men om hvordan du bruger dem.

DSC06521-22

Fra dårlig samvittighed til begge hænder på roret

Før levede jeg fra måned til måned. Jeg betalte mine faste udgifter, havde i perioder overtræk, afdrag på mobiltelefon, afdrag på briller, forbrugslån, billån, boliglån og realkreditlån. Hver den 15. i måneden ramte min dårlige samvittighed mig over mit overforbrug.

Det første år nedsatte jeg vores privatforbrug med 120.000 kroner! Ja, det er sindssygt, men den barske sandhed. Jo jo, jeg havde budgetkonto, som banken stod for, og den forholdte jeg mig ikke meget til kun ved årlig gennemgang med banken. Jeg var ikke kejserinde i eget hus. Jeg var gast på et skib, og jeg bestemte ikke, hvor skibet sejlede hen.

Idag har jeg taget styringen som kaptajn og kejserinde i mit liv og med min økonomi. Jeg overlader ikke roret til andre for, det er – min vej – mine mål – mine drømme.

Jeg ønsker det samme for dig! Tag det første skridt! Her på min side vil jeg vise dig min vej, så du kan finde din. God rejse.