Dagbog april 2021

Foråret er over os. Mere og mere springer ud. Lysten til at gå ud, gå på opdagelse og opleve nye ting vokser. I al fald hos mig. Vi har nu for første sæson vores sejlbåd, som vi nyder mange timer i.

Solens stråler varmer en. Jeg har tænkt på ferie i denne tid. Vi har tre kommende ferieture i sigte i maj måned og har netop været på påsketogt med sejlbåden, hvor vi sejlede den hjem til vores havn. Jeg oplever en udlængsel og en eventyrlyst.

April har været fantastisk. Der er sket så mange vanvittige gode ting. Sjældent har jeg været så træt og overvældet af indtryk. Måneden har dog også en næse. Næsen om foråret betyder nemlig også øget lyst til at bruge penge for mit vedkommende. Vi har dog brugt en smule færre penge end i marts måned. Hvilket er fedt! Vi har købt en del “start-udstyr” til båden, og jeg har fået ny mobiltelefon købt kontant. 

Jeg ved af erfaring, at jeg skal rette og være meget opmærksom på at få udført mine gode vaner og rutiner omkring vores økonomi. Ellers skaber det en lavineeffekt og dermed en periode af håbløshed og given slip, hvor forbruget førhen kom til at sejle og stikke helt af. Derfor er jeg nu ukronet “skema-dronning” og anvender mine skemaer på daglig basis. Min mand og jeg har også lavet flere fælles aftaler. F.eks. ved indkøb af nye briller eller ny mobiltelefon køber vi kontant. Denne aftale vi lavede for år tilbage. Især fordi det at købe nye briller også er et ekspres-lån og dette tælles med i samlede gældsoversigt, hvis din bank f.eks. skal beregne din likviditet (samlede værdi og overskud af økonomi). 

Tilbage til påsketogtet. Vi havde den vildeste tur. Vejret var koldt men solrigt og med en god frisk brise. Vi sejlede vores jomfrusejlads i vores drøm, som er gået i opfyldelse. Andrea hedder hun. Vi så mange forskellige fuglearter, en smuk natur fra søsiden og en masse sæler. Vi gik ture, lavede god mad, levede simpelt, var nærværende, og fik vores forventninger indfriet til fulde. Familien var sammen som aldrig før. En salig sjælden lykkefølelse. Da vi kom til vores hjemhavn havde en af vores gode kammerater arrangeret fælles modtagelse med flag, kaffe og kage. Så rørende.

Måneden er fløjet afsted, og vi ser nu frem mod maj med et lavere forbrug og flere sejlture, hvor blandt andet vores børn hver især skal have en kammerat med ud at sejle.

Gode råd: 

  • Kan du mærke en øget lyst til at bruge penge, så skriv ned. Tøm hovedet og skriv alt hvad du kan komme i tanke om. Jeg har et skema til købetrang under “skemaer”. Gør det med det samme og lav en plan/aftale med dig selv om, hvad du vil gøre. Så du kan se, hvad du opnår, og mærke hvad det egentlig er, der giver dig værdi. Ellers er min erfaring, at der skabes en lavineeffekt, som kan sprede sig til andre områder af dit liv såsom mad, motion og andre vaner.
  • Fasthold gode rutiner – månedsbudget, indkøb osv. (det er her besparelserne ligger).
  • Køb kontant! Også mobiltelefoner eller briller. Det er også ekspres-lån selvom butikkerne sjældent sælger det således.
DEL PÅ FACEBOOK
DEL PÅ TWITTER