Dagbog Maj 2021

Maj er skudt i gang. Temperaturen stiger. Vores land åbner mere og mere op. Det er nu muligt at “opleve fornøjelser” såsom teater og sommerland. Fantastisk! Hos os står den på at sejle, sejle og atter sejle.

Vi har allerede ved månedens begyndelse købt meget sejludstyr. Og vi ER stolte og lykkelige ejere af vores båd Andrea. Og dog alligevel med et underligt tomrum, som vi begge har gået med. I løbet månedens første uge har vi haft flere løbende samtaler omkring vores fremtidsplaner. Nye målsætninger og nye drømme. Vores tanker om store børn. Når livet igen tager en ny drejning. Mange omkring os er blevet skilt det seneste år. Det giver også stof til eftertanke. Vi har kendt hinanden i 16 ½ år efterhånden. Jeg lægger mig stadig ind til min mand om aftenen og tænker ofte (og siger højt), at jeg føler mig lykkelig og elsker ham og han til mig. Løgn og violinspil? En dårlig romantisk film? Nej. Vi har sammen bygget, kæmpet, elsket, været uenige og blevet enige igen. Som de fleste par. En af vores styrker er at investere i hinanden, have fælles interesser, drømme og ønsket om at pleje og ville ægteskabet med hinanden. For evigt? Det håber jeg! Garantier? Livet har ingen garantier. Jo, at vi alle skal herfra igen på et tidspunkt. Livet er tidsbegrænset med en ukendt slutdato. Derfor ønsker vi at opnå flest mulige oplevelser med hinanden. Nogle andre helt også afgørende styrker er respekten, tilliden og given plads til at være individuelle væsener hver for sig. Vi sidder ikke lårene af hinanden hver aften. Vi går ud hver for sig og med hinanden. Noget, som jeg sætter meget stor pris på. Vi har et “vi” og et “jeg”, som vi værner om.

Vi har nu lagt nye fremtidsplaner ud fra nye drømme. Nej, vi kan ikke spå om fremtiden. Dog kan vi forsøge at forme og pejle retningen. Vi har brainstormet. Målet er Middelhavet. Købe en stor båd. Have orlov. Sejle rundt og opleve. Langsigtet? Ja. Umuligt? Overhovedet ikke. Vi har fået flere drømme til at gå i opfyldelse. Vil det kræve ofre og prioriteringer? Bestemt. Det kræver at øve sig på og kunne behovsudsætte f.eks. impulskøb og indgå kompromiser. Vi har nu oprettet en ny opsparing til vores næste langsigtede drøm – stor båd og Middelhavet. Tomrummet svinder ind og drømmene får lov at leve videre.

Maj er forløbet med et mindre forbrug end i april. Vi er tilbage på “normalen” og har skåret 6000kr ned. Fantastisk og beroligende på samme tid. Førhen brugte og jeg brugte jeg til sidste krone og mere til. Nu kan jeg få ondt i maven over at bruge penge. Det som hjælper i dagligdagen i forhold til at holde forbruget nede er at have “konto-kig”, hvor der hver morgen tikker en SMS ind med saldo på min lønkonto. Jeg har derudover Nordea wallet – som laver også giver en SMS, hver gang jeg bruger mine kort og samtidig beregner forbrug på daglig, måned og årlig basis. Det giver lynhurtigt overblik. Og så har jeg ikke “glemt”, hvor mine penge er gået hen. Samtidig nedskriver jeg forbruget i mit månedsbudget også for at bevidstgøre mit budget.

Måneden har budt på flere weekendture, flere fødselsdage og mors dag. Jeg er så taknemlig for min gavekonto. Det føles meget mere overskueligt at vide, at vi altid har til gaver, mad, benzin og udgifter til børnene. Mine penge har alle et formål og et sted at skulle hen. Før følte jeg mig rig til den første og fattig de sidste dage i måneden.

Måneden sluttede af med at vejret endelig blev varmt og tørt – sommervejr. Som skal nydes i fulde drag på vores båd. En båd som er købt kontant – jeg niver mig stadig nogle gange i armen ved den tanke! Husleje dine drømme er derude. Du skal fange dem og gå efter dem. Er det nemt? Nej  måske ikke. Men det er også en del af processen. Jeg tror bestemt, at man bliver lykkeligere af at gå benhårdt efter dem end at ærgre sig over aldrig at have forsøgt.

Gode råd: 

  • Drøm! Sæt mål og delmål. Både store mål men også opnåelige kortsigtede mål! Sådan at du oplever succes og troen på at kunne.
  • Lær at behovsudsætte. Start i det små, når du handler. Gå f.eks. udenom spothylder med nips. Eller spring restauranten over og tag mad med selv.
  • Brug bankens muligheder for at holde øje med dit forbrug.
  • Brug månedsbudget (tjek mit eget under skemaer).
  • Fordel dine penge – så det basale er på plads med mad, transport, gaver og børnenes udgifter.
DEL PÅ FACEBOOK
DEL PÅ TWITTER